מאמרי בריאות

בטטה סגולה – 6 יתרונות בריאותיים מדהימים שלא ידעתם שיש בה!

בטטה סגולה


בטטה סגולה – זו לא בטטה רגילה, אם עדין לא יצא לכם לבשל בטטה סגולה ולראות את הבשר היפה שיש לה לעומת הצבע החום משעמם של בטטה רגילה אתם חייבים לנסות ולראות את זה. הבאנו לכם את כל המידע על הבטטה המיוחדת. מה הטעם שלה, איך צורכים וסגולות רפואיות שאסור לפספס!

מאיפה בטטות סגולות הגיעו אלינו?

בטטה סגולה בגווניה המיוחדים הגיעה אלינו מקולומביה ודרום מרכז אמריקה, אחרי שקולומבוס גילה אותה היא הובאה לאסיה, והצבע הסגול המיוחד שלה התפתח על האי היפני אוינאווה, כיום היא גדלה בהוואי ליד ארצות הברית ומשמה מתבצע ייבוא שלה למגוון מקומות בעולם.

מה הטעם שלהם ?

מגזין parde מנסח את הטעם של הבטטות הסגולות מצוין: "יש להן טעם עשיר, קצת יבש אבל כמו של יין איכותי" וזה התיאור המדויק לטעם שלהן, נדרש לבשל אותן קצת יותר זמן מבטטות רגילות כי הן יבשות יותר איך הארומה של הטעם שלהן בתוספת הצבע נותנת קשת של טעמים מיוחדת לחך שלנו.

איך יש להן צבע כזה מיוחד?

פשוט יש להן פיגמנט נוסף שהן אותו בשאר סוגי הבטטות ונותן להן צבע סגול בוהק, שם הפיגמנט הוא אנתוציאנינים אשר יש אותו גם באוכמניות , פירות יער גזר וכדומה.

יתרונות בריאותיים של בטטה סגולה

ליקטנו עבורכם כמה יתרונות בריאותיים וסגולות שיש במאכל המיוחד שכדאי לכם להכיר.

1.עשויה להוריד את צריכת הדם

מחקר שבוצע על ידי האגודה האמריקאית לכימיה מצא כי אכילה של בטטות סגולות עשויה להוריד את לחץ הדם. צריכה של בטטות סגולות הראתה ירידה של בן 3-4% בלחץ הדם – ללא עלייה במשקל. דבר הדומה לצריכת ברוקלי שמכיל חומרי נוגדי חימצון רבים ועוזר לתפקוד תקין של מערכות הדם בגוף!

בטטה סגולה
בטטה סגולה – עשויה להפחית כאבי ראש ומיגרנות

2. מכילה סיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים חשובים לנו לצריכה יום יומית כדי לשפר את מערכות הגוף, הם עוזרים לוויסות של מערכת העיכול ולפעילות תקינה שלה, גורמים לנו להרגשה קלילה וטובה יותר ובטטות סגולות הן מקור עשיר, טעים ובריא לקבל את מנת הסיבים התזונתיים היומית שלנו 🙂

3. עשויה לעזור למניעת סרטן

בטטות סגולות מכילות בטא קרוטון שהוא נוגד חמצון מצוין , חומר זה מסוגל להלחם ברדיקלים חופשיים ולשפר את מערכת ה-DNA שלנו, מספר מחקרים שבוצעו על מאכלים שמכילים בטא קרוטן מצאו שיש קשר בין צריכה שלו לסיכון מופחת בלחלות בסרטן השד, מומלץ לאכול מעל 3 מנות של פירות וירקות שמכילים בטא קורטון.

4. יכולה להיות טובה לדיאטה שלכם

הקונוטציה הראשונה שעולה לנו מתפוחי אדמה, או בטטות זה צ'יפס שהוא אכן לא בריא ולא מזין, אך צריכה של בטטות סגולות (לא מטוגנות בשמן כמובן) דווקא עוזרות להפחית את רמת הכולסטרול הרע בדם, מכילות סיבים תזונתיים שעוזרים לתחשות שובע ומשפרות את וויסות הסוכר בדם.

סגול זה מרזה !

5. פותרת בעיות חומציות

צרבת – כמעט אין מישהו שלא סבל ממנה או שלא מכיר מישהו שסובל ממנה באופן כרוני, צרבות יכולות להוביל לכיב קיבה, לפחד מאוכל, ולצריכת כדורים קבועה של נוגדי חומציות כמו לנטון, צריכת בטטות סגולות מכילה אשלגן, סידן ויטמין C אשר עוזרים להלחם בדלקת שנוצרת בקיבה, למנוע הצטברות של חומצה ולהלחם בצרבות ובחומצויות וכמובן להפחית את הכאב שנוצר בעקבותיהן.

6. מקור עשיר לויטמין A

ויטמין A הוא מרכיב משמעותי וחיוני לגוף שלנו, הוא עוזר לשפר את מערכות הראייה, עוזר לחזק את מערכת החיסון, עוזר ביצור תאים ושמירה על העור ואף עוזר לייצור של כדוריות דם אדומות במח העצם נראה לנו שנתנו מספיק סיבות להתחיל לצרוך בטטה סגולה.

סרטון מעניין של יתרונות בריאותיים בצריכת בטטה סגולה

בטטות סגולות – ערך תזונתי ושורה תחתונה

לסיכום, בטטה סגולה חיונית ובריאה לגוף שלנו ועוזרת לשפר מגוון מערכות בגוף שלנו, מעבר לכך היא ירק טעים שניתן להכינו במגוון מאכלים והוא צובע את השולחן בצע סגול יפה ומיוחד, רוצים מתכון נהדר להכנת פירה מבטטה סגולה? לחצו כאן! לעוד כתבות מעניינות על מזונות בריאים היכנסו למגזין הבריאות שלנו 🙂

ערך תזונתי של בטטה סגולה

בכל 100 גרם בטטה סגול יש:

קלוריות – 100

פחמימות – 27 גרם

שומן – 0.1 גרם

סיבים תזונתיים – 4 גרם

0.83% – מהערך שמומלץ לצרוך.

בנוסף הבטטה מכילה ברזל, ויטמין A , ויטמין c בכמויות נמוכות אך משמעותיות.

 

הכתוב במאמר אינו משמש כהמלצה רפואית.

 

 

 

 

 

 

4.8/5 - (65 votes)
להמשך הכתבה לחצו כאן

osher

בעשרת השנים האחרונות למדתי קולינריה, ביקרתי במסעדות בחול ובארץ עם עשרות סיפורים ואוכל מיוחד - אוכל זה הדבר שאני הכי אוהב ואני מנגיש לכם את המתכונים הכי טובים שקיימים שחלקם מגיעים עם הסיפור שמאחורי המתכון - בתאבון :) לכל שאלה מוזמנים ליצור איתי קשר: osheramr@gmail.com

2 Comments

  1. טוב לדעת כן יש להן טעם מיוחד הבנתי שיש בהן אבל יותר קלוריות מבטטה כתומה לא? אשמח אם יש לכם במקרה סימון תזונתי מלא תודה רבה אה אגב לגבי המחקר בבטטה כתומה זה לא היה קורה גם? בדקו את זה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close

Adblock Detected

שלום ראינו שאתם מפעילים חוסם פרסומות מה שיכול לפגוע בחווית הגלישה שלכם, האם תרצו לכבות את החוסם לאתר שלנו ??